Бебе е сред жертвите на урагана Флорънс

09:37, 16 сеп 18 / Свят 25 1118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ураганът Флорънс, който бушува в Северна Каролина от петък, тормози щата с мощна комбинация от вятър и дъжд. Бурята вече е свързана с поне 13 жертви, сред тях и бебе. Детето е било в автомобил с майка си и баща си, когато върху тях е паднало голямо дърво. Майката също е загинала, а бащата е откаран в болница със сериозни наранявания.

Местните власти потвърдиха, че ураганът ще продължи и през целия неделен ден, а в началото на идната седмица силата му ще отслабва, но дъждовете ще продължат.

Още в началото на стихията бяха съборени много сгради, като данните сочат, че са разрушени повече от 900 000 жилищни и бизнес сгради.

Тревожна е ситуацията в град Уилмингтън, който пострада сериозно през 2016-а година след урагана Матю.
Доброволци и градски работници изграждат барикади, опитвайки се да отклонят водата в системата на дигите на града, преди да са се издигали речните корита.

Няма данни за бедстващи или пострадали български граждани в районите, където бушува ураганът "Флорънс". Това съобщават от кризисния щаб, сформиран в българското посолство във Вашингтон, който следи ситуацията и може да окаже съдействие на българските граждани по източното крайбрежие на САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама