Край Казанлък откриха първия Национален събор на запасното войнство

15:02, 15 сеп 18 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„За мен е чест да бъда на този празник сред хората, които възпитаваха поколения българи как честно и самоотвержено се служи на Отечеството. Никога в своя живот не съм делил българския войник на такъв, който е служил по царско, социалистическо или демократично време. За мен всеки, който е носил униформа, е служил на Майка България“.
С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна днес, 15 септември, към участниците в първия Национален събор на запасното войнство, който се провежда в община Казанлък. В откриването участваха президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, народни представители, кметът на община Казанлък Велина Стоянова, представители на Министерството на вътрешните работи, ветерани, членове на военнопатриотичните организации и много граждани.

В обръщението си към участниците в събора министърът на отбраната се извини за вземаните през годините неправилни политически решения в областта на отбраната. „Докато аз съм министър на отбраната, в лицето на военното и политическото ръководство на Министерството на отбраната, Вие ще имате хората, които ще се опитват да решават проблемите“, категоричен беше министър Каракачанов. „Българската армия е на българския народ. Тя не е на политиците или на партиите. През 500-те години турско робство православната ни вяра ни запази като българи, а през всичките близо 1400 години единствената заслуга за съществуването на българската държава е на Българската армия и на хората, които са посветили живота си на нея“, заяви министърът на отбраната.

Той пожела на ветераните и на военнослужещите от запаса и резерва здраве и успехи в тяхната дейност за възпитанието на българската младеж в родолюбие и служба на България. Министър Каракачанов отличи и награди с юбилейни медали „100 години Първа световна война“ генерал-майор о. з. Димитър Бояджиев, бригаден генерал о. з. Янко Янев, майор о. з. Стефко Михайлов, майор о. з. Евгени Пейчев и старшина о. з. Методи Глишков.

В проявата днес се включиха военнослужещи от Специалните сили, които демонстрираха бойни техники и елементи от изпълнявани от тях операции.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама