Жена е прегазена в метрото в София, спряха движението (ОБНОВЕНА)

14:35, 14 сеп 18 25 3487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението на влаковете на метрото е спряно на станция „Опълченска“ заради инцидент. Това съобщи в профила си във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Причината за спирането на влаковете е жена, която е паднала на релсите и е прегазена. От Спешна помощ съобщиха, че тя е починала. Тя е била на 43 години.

"Тя си е гледала телефона и се е движела зад ограничителната линия близо до релсите. В един момент е залитнала и е паднала на релсите. След секунди влакът е пристигнал на перона и не е успял да спре", съобщи директорът на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев.  

Метрото се движи от станция „Сердика“ до станции „Летище София“ и до „Бизнес парка“ и от станция „Витоша“ до станция „Сливница“, уточни градоначалникът. Не се очаква движението да бъде пуснато скоро, заради разследващите.

 

Осигурени са временни извънредни автобуси във връзка с инцидента на метростанция „Опълченска“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Те се движат по маршрут от метростанция „Сливница“ до Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, Орлов мост, НДК и обратно до метростанция „Сливница“,  двупосочно.

Заради инцидента всички изходи на метростанция „Опълченска” са затворени. Поради липсата на пешеходен светофар на бул. „Тодор Александров” и ул. „Опълченска”, хората пресичат трилентовото платно с риск за живота, предаде БГНЕС.

Специализирана техника се опитва да вдигне мотрисата, за да се разбере какво точно е състоянието на жената. Според първоначалната информация, жената е загинала на място, но последните данни сочат, че дава някакви признаци на живот, съобщи БНР.

На мястото на инцидента има екипи на полицията и Спешна помощ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама