"Евровизия 2019" - в Тел Авив

15:55, 13 сеп 18 / Любопитно 25 988 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният песенен конкурс "Евровизия 2019" ще се състои от 14 до 18 май в Тел Авив, предаде ТАСС. Това оповести пресслужбата на организаторите на конкурса.

64-ият конкурс "Евровизия" ще се състои на 14 май, вторник, 16 май, четвъртък и 18 май, събота в Тел Авив, се казва в съобщението.

Решението е взето, след като от израелската обществената корпорацията за радио и телевизионно разпространение "Кан" било поискано да представи най-малко два града-кандидати за провеждане на конкурса.

Били разгледани също предложения, свързани с градовете Ерусалим и Ейлат. Организаторите отбелязват, че Тел Авив представил много креативна и привлекателна заявка в съответствие с всички необходими критерии.

Израел получи право за провеждане на конкурса след победата на певицата Нета Барзилай в "Евровизия 2018". След събитието израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща песенният конкурс да бъде проведен в Ерусалим.

По-късно вследствие на възраженията на редица страни участнички в конкурса бе взето решение за провеждането му в друг град.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама