Нови телефони и нов часовник представи Apple (Обновена+ВИДЕО)

20:02, 12 сеп 18 / Любопитно 25 1485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Стив Джобс Тиътър се проведе специалното събитие, с което Apple ще представи новите си продукти. ТОПНОВИНИ следи събитието в реално време, а ето най-важните акценти от него:

 

20:00 Тим Кук бе представен с динамично видео в стил "Мисията невъзможна"

20:07 Стартира презентация за Apple WATCH. От компанията заявиха, че това е най-продаваният и успешен умен часовник на пазара. 

20:10 Обявена бе нова генерация на Apple WATCH - серия 4. Има нов дисплей, с между 32 и 35% по-голям. Новите варианти са 40 мм и 42 мм. Новите часовници предлагат и повече възможности за настройване според персоналните нужди на потребителите. Подобрения са направени и в "дигиталната корона" и спийкърите на часовника.

Продуктът има и нов чип - 4S, който е два пъти по-бърз от предходния модел. Подобрени са и акселерометъра и жироскопа на часовника.

Новият часовник ще разпознава и падане на потребителя. В такъв случай часовникът може автоматично да организира обаждане към службите за бърза помощ.

20:20 Обявени бяха няколко нови функционалности на Apple WATCH, свързани с постоянното следене на сърдечния ритъм. Часовникът вече ще може да прави електрокардиограми, което го прави първото умно устройство с подобна възможност.

Устройството е получило одобрение от FDA, а компанията ще работи и с подобни организации по целия свят.

20:28 От компанията направиха заявка Apple WATCH да запази живота на батерията на 18 часа, въпреки по-големия екран, по-добрата производителност и новите функции

Новите модели струват от 399 долара и могат да се поръчат в избрани държави от 14 септември, а първите доставки ще са налични на 21 септември.

20:37 Тим Кук стартира презентация за iPhone, отбелязвайки, че iPhone Х е смартфон номер 1 в света и над 98% от клиентите са удовлетворени от него.

Очаквано, последва представяне на iPhone Хs в два размера. Новият модел е водоустойчив на 2 метра до 30 минути и е в три финиша - златен, сребърен и черен.

Apple предлага новите телефони в 5.5 инча и в нов размер 6.5 инча като вторият модел носи името iPhone Хs Мах.

Заявката на компанията от Купертино е да предложат най-добрата лицева идентификация в смартфон. Има и нов, 7-нанометров чип А12 Bionic, който може да извършва 5 трилиона операции в секунда.

20:49 На новия чип е обърнато специално внимание като заявката е да направи телефоните с 30% по-бързи; представена бе и опцията Siri Shortcuts

21:06 На презентацията бе отбелязан и още един факт - камерата на iPhone е най-популярната в света като вече дори има корица на TIME, снимана с телефона.

21:09 Представена бе и нова функция при снимането с телефона - Smart HDR. Чрез нея снимките ще станат по-лесни от всякога и с по-високо качество, заявяват от компанията.

21:16 Новите телефони на компанията ще имат между 30 и 90 минути по-дълъг живот на батерията.Представена бе и нова система DSDS - Dual SIM Dual Standby.

21:26 Обявен е и още един нов телефон - iPhone Xr с Liquid Retina display, по-голям от този в iPhone 8Plus. Той също ще притежава А12 Bionic чип

21:40 Вероятно за първи път в презентация на продукти на Apple бе обявена дата за премиера в България - iPhone Хs и iPhone Хs Мах ще са достъпни от 28 септември. За бюджетния iPhone Xr бе дадена дата през октомври, но не стана ясно дали тя важи и за страната ни.

21:44 Тим Кук обяви и датите за новите ъпдейти на устройствата. Така например още в понеделник, 17 септември ще има наличен ъпдейк на tvOS, а седмица по-късно се очаква и новата операционна система за Мас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама