Само за ден в Солун намериха над 200 нелегални мигранти

17:00, 12 сеп 18 / Свят 25 392 Topnovini
1

Полицията в Солун въведе извънредни мерки по контрол срещу нелегалния трафик на мигранти, след като само за един ден откри над 200 души, изоставени в покрайнините на града. В товарен камион, спрян за проверка преди да влезе в града, бяха открити 117 нелегални мигранти, като от тях 47 са деца, съобщи БНР.

Официалната информация на Дирекцията на полицията посочва само, че задържаният шофьор е чужденец. Журналисти, присъствали на ареста, съобщават, че трафикантът е притежавал български документи за самоличност, както и българска шофьорска книжка.

Мигрантите са дали показания пред полицията, че са влезли от сухопътната граница с Турция, където са били чакани от шофьора на товарния камион. Платили са по две хиляди евро всеки за трансфер до Солун. Тече следствие по случая. Властите се надяват да проследят цялата мрежа за нелегален трафик.

В същото време се извършват чести полицейските проверки по магистралата Александруполис-Солун, като за едно денонощие бяха задържани още три товарни коли с мигранти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 109 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.