Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти

20:00, 28 авг 18 / Свят 25 906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцката полиция разкри мрежа за трафик на мигранти от гръцките острови. В престъпната група са участвали служители на неправителствена организация за подкрепа на бежанци. Техният брой е най-малко 30, като всички са служители на неправителствена организация, съобщи БНР.

По информация на полицията организацията е работела с мигрантите на гръцките острови в Егейско море и се финансира от Европейския съюз.

В проследяването на мрежата за трафик на хора са участвали силите на полицията на остров Лесбос, както и отделът за борба с организираната престъпност.

Групата за трафик е осигурявала информация за пристигащите от Турция лодки с мигранти, като за това е следила разговорите на гранична полиция и силите на европейската агенция по защита на границите „Фронтекс“. Получената информация е предавала на трафиканти.

Задържаните са продавали фалшиви лични документи на мигрантите. За дейността си са получили огромни суми в няколко банкови сметки, съобщават от полицията.

Предполага се, че мрежата за нелегален трафик на хора е действала от началото на 2015 година на островите Лесбос и Самос.

Разследването продължава. Сред заподозрените са 24 чужденци, служители на същата неправителствена организация.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама