Обясниха видовете изневяра и причините за тях

09:30, 15 сеп 18 / Любопитно 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изневярата има различни форми. Попитайте 10 човека какво определят за изневяра и ще получите 100 отговора. Това е така, тъй като всеки има различно разбиране за това какво е романтика и какво е връзка.

И все пак макар материята да е хлъзгава, слагането на рога обикновено включва следните три елемента: тайна, емоционална ангажираност и сексуална химия, твърди д-р Естер Перел, експерт по връзките и автор на The State of Affairs: Rethinking Infidelity.

Разни хора, разни виждания, разни изневери... но ето каква е дефиницията на експертите:

Физическата изневяра

Физическата изневяра е доста очевидна. „Обикновено тя се тълкува като всякакъв вид докосване, целуване или сексуално поведение с лице, което не е вашият партньор“, казва Дана Уайзър, асистент професор от университета ТЕХ в Тексас.

Много хора обаче не смятат дори това за изневяра, ако са в немоногамна връзка. Има двойки, които пък не приемат за мамене физическа активност с хора от същия пол. Т. е. ако партньорката ви интимничи с друга жена, това не се приема за невярност.

Наличие на някакви чувства

„Емоционалната изневяра е различна от пресичането на линията. Тя може да се изразява в харесване, обичане или друг вид романтични чувства към човек, който не е вашият ексклузивен партньор, пояснява Уайзър. Точно както сексуалният аспект на връзката ви, емоционалният също трябва да бъде дискутиран.

Да поясним: няма нищо лошо да имате емоционална връзка с човек, който не е партньорът ви. Въпросът е дали тези отношения по някакъв начин афектират половинката ви и са неуважителни спрямо него, добавя Уайзър.

Фантазия за някой друг

Да имате еротични фантазии спрямо някой друг, докато сте във връзка е напълно нормално и безопасно за връзката ви, стига да ги споделяте с партньора си. Здравословните фантазии може да нанесат щети тогава, когато са несподелени и ви подтикнат да търсите друг начин да ги реализирате.

Криене на пари

Тъй като изневярата се базира на секретност и тайнственост „криенето на финансова информация може да засегне и двете страни“ и може да бъде считано за един вид мамене – финансово мамене, твърди Уайзър.

Интеракция в социалните мрежи

Изневярата в социалните мрежи може да има две форми. Първата е чисто сексуално привличане към някой бивш в мрежата или човек, с когото сте се запознали там и с когото флиртувате. Вниманието, намеците и флиртът са вид изневяра.

Втората форма е не по-малко обезпокоителна и тя е пристрастяване към мрежите, което изяжда времето ви с любимия. Вместо да се наслаждавате на компанията си, вие предпочитате да ровите в мрежата тайно и явно.

И все пак изводът е един: Коментирайте възможно най-много аспекти и границите на отношенията си с партньора, тъй като изневярата има много форми и определения, пише tialoto.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама