Варна има нужда от ресурсни учители

11:40, 11 сеп 18 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От миналата година във Варна има недостиг на ресурсни учители в системата на средното образование. Това каза пред БНР началникът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова. 

"За мен ресурсният учител е основно педагог и не всеки може да бъде ресурсен учител. Кандидати има, но  отделен е въпросът доколко този човек се справя с трудностите, които всеки ден стоят пред него предвид индивидуалността на потребностите на ученика. А потребностите на ученика са в средата на нашата работа.", каза Генова.

Ресурсният учител кандидатства за работа на общо основание. Въпрос на качествено събеседване между него и директора, като работодател, е да не се допускат случайни хора в системата като цяло и в частност в тази длъжност, обясни Генова. Тя допълни, че до момента в РУО-Варна няма подадени сигнали, които да навеждат на мисълта, че някой от ресурсните учители във варненските училища не е на мястото си и не работи качествено.

Колко ресурсни учители ще бъдат назначени на тази длъжност през новата учебна година и в кои варненски училища ще стане ясно след 17 септември. Все още се набират кадри за преподаватели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама