Женската тенис асоциация защити Серина Уилямс

17:35, 10 сеп 18 / Спорт 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън публично защити Серина Уилямс след скандала между американската тенисистка и съдията на стола Карлос Рамос по време на финала на Откритото първенство на САЩ, съобщи БГНЕС.

Японката Наоми Осака достигна до първата си титла в турнири от Големия шлем след чиста победа над Уилямс, но финалът в Ню Йорк беше запомнен с разпрата между бившата номер 1 в света и Рамос.

След двубоя мненията в света на тениса бяха разделени, като според някои поведението на Серина е било недопустимо, но много смятат, че Рамос е бил ненужно строг към американката и е показал двоен стандарт. Именно това мнение подкрепи и Саймън.

"WTA поздравява заслужената шампионка Наоми Осака за страхотното постижение. Този мач отново изведе на преден план въпроса дали съдиите не предлагат различни стандарти спрямо мъжете и жените. WTA вярва, че не трябва да има разлика в стандарта на толериране на изразените емоции от мъжете и жените. Ние работим усилено, за да направим така, че всички играчи да са третирани по еднакъв начин. Не вярваме, че това се случи вчера. Също така вярваме, че проблемът с треньорските наставления трябва да бъде разрешен и това трябва да бъде позволено във всички мачове. WTA подкрепя треньорските наставления чрез правилото си за слизане на треньорите на корта", коментира Саймън.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама