Серина Уилямс обвини съдията за финала на US Open в пристрастно отношение към тенисистите

12:09, 09 сеп 18 / Спорт 25 1748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската тенисистка Серина Уилямс, която загуби финала на US Open по тенис смята, че съдиите дискриминират жените на корта. Пресслужбата на Женската тенис асоциация цитира думите на американката.

Срещата завърши с 6:2, 6:3 в полза на 20-годишната Наоми Осака.
Двете тенисистки спечелиха първите си подавания, а в третия гейм японката успя да пробие американката, която ѝ помогна с двойна грешка. След десетата непредизвикана грешка от началото на срещата за Серина се стигна до втори пробив в полза на Наоми Осака, която поведе с 4:1 и след само 34 минути спечели първия сет с 6:2.

При следващо провинение Серина Уилямс по правилник щеше да бъде наказана със загубен гейм. Точно това се случи при резултат 4:3 за японката заради продължилите устни пререкания между американката и съдията. Серина Уилямс получи наказателен гейм и при 5:3 за Наоми Осака трябваше да сервира за оставане в мача. Американката спечели своето подаване, но след това не успя да стигне до пробив за изравняване на резултата и японката триумфира с 6:4 на свой сервис.

"Защо ме наказваш? Защото те нарекох крадец ли? Искам супервайзора на турнира да дойде", а след като отговорникът на надпреварата дойде американката имаше разговор и с него, но и това не даде нужния резултат да се отмени наказанието.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама