Джокович след победата: Стигнах дотук заради съперничеството си с Федерер и Надал

11:50, 10 сеп 18 / Спорт 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трикратният шампион от Откритото първенство на Съединените щати по тенис Новак Джокович е в еуфория след успеха на финала в Ню Йорк срещу Хуан Мартин дел Потро от Аржентина.

"Когато претърпях операция на лакътя по-рано през годината, наистина можех да разбера през какво минава Хуан Мартин. Беше труден период, но човек се учи, когато трябва да се справя с неприятности, когато е паднал. Опитвам се да извлека най-доброто от себе си в тези моменти“, призна сърбинът.

„Може би преди 10 години щях да ви кажа, че съжалявам, че играя в една ера с Роджър Федерер и Рафаел Надал. Но днес съм наистина щастлив от това. Мисля, че съперничеството с тези момчета, мачовете с тях, ме направиха тенисиста, който съм днес. Те ме оформиха и дължа успехите си на тях двамата", допълни Джокович.

Дел Потро призна класата на съперника си и го поздрави за успеха.

"Това е любимият ми турнир, цели девет години работих, за да се върна отново на финала тук. Мъчно ми е сега, не ми се говори за тенис. И макар да ми е тежко, аз се радвам за моя приятел Новак Джокович, той е един страхотен тенисист и заслужава успеха. Винаги ми е било приятно да гледам неговите мачове и как играе тенис. Това си остава моето любимо място и искам да кажа на всички ви, че ви обичам искрено", заяви Кулата от Тандил.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама