"Тойота" изтегля един милион автомобила заради риск от пожар

12:49, 08 сеп 18 / Любопитно 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Корпорация "Тойота" планира да изтегли повече от един милион броя от моделите C-HR и Prius, които са продавани в Япония, Северна Америка и Европа, съобщава "Ройтерс". Причината е проблем в окабеляването при двигателя, който може да доведе до пожар и загуба на мощност.

Проблемът е в кабелите, които свързват контролния модул на хибридната система. Точно при връзката им с модула има възможност те да влязат в контакт с предпазния капак. При натрупване на много прах изолацията на кабелите може да се износи от вибрациите по време на движението. Това от своя страна може да доведе до късо съединение, което да доведе и до пожар.

Проблемът засяга plug-in версиите на Prius и C-HR, които са произведени между юни 2015-а година и май 2018-а година. От „Тойота“ казват, че около половината от засегнатите автомобили са в Япония. Най-малко са засегнатите в САЩ – около 190 000 Priuis-а.

Досега има само един документиран инцидент.
Автомобил в Япония е започнал да пуши заради този проблем. Компанията скоро ще даде повече подробности за процеса по изтеглянето на колите и отстраняването на проблема. Притежателите на засегнатите модели могат да се свържат с дилъра си за повече информация.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама