Защо трябва да планираме секса?

21:00, 07 сеп 18 / Любопитно 25 1818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма как животът ни да не влезе в определена рутина, съобразена с ежедневните ни дейности. Ставаме, оправяме се, закусваме, отиваме на работа, пазаруваме, вечеря и лягаме да спим. А сексът?

Ами, когато остане време. И сили, най-вече. Но това определено не е печелившата стратегия за един пълноценен сексуален живот. Както всичко друго в ежедневието, и интимното общуване има нужда от планиране. Според немски учени, това не го превръща в скучно задължение, а точно обратното.

Резултати от изследване, в което участват близо 1000 двойки, показват, че тези, които контролират напълно живота си, получават по-голямо удоволствие от секса.

И го правят по-често, защото в графика им винаги има място за него. Най-малкото защото са съвестни и отговорни към половинката си и държат да изпълнят задълженията към нея.

На пръв поглед може да ни звучи странно да определим в кои дни от седмицата ще бъдем интимни с половинката. Най-малкото защото сексът е преживяване, което свързваме с емоции и чувства. А те не са от найподатливите на контрол.

Но има и друга гледна точка, която май ще се окаже печелившата. Да знаем, че довечера ще се развихрим в спалнята, може да бъде достатъчен стимул да се представим подобаващо на работното място. А и няма да имаме търпение да се приберем довечера у дома.

Разбира се, позволени са и отклонения от графика, които ще са още по-сладки, защото ще ги приемаме като прегрешения. А забраненият плод си остава най-сладък.

С разграфяването на сексуалния живот поддържаме неговата честота и си създаваме една сигурност, която ни е необходима в иначе несигурното ежедневие, пише Independent.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама