Политици честитиха Съединението на България

11:23, 06 сеп 18 25 1125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов използва личния си профил във Facebook, за да честити днешния празник - Съединението на България.

 

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е велико дело на големи родолюбци. Даваме им своята почит и признание. Гордеем се, че сме техни наследници, но сме и техни длъжници". Това написа във Facebook и лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод Деня на Съединението. По думите й днес е била поставена граница помежду ни и сме разделени от противоборства. Корнелия Нинова смята, че вина за това имат и политиците.

"Ударил е часът за днешното Съединение. Знам, че всеки има своите мечти, тревоги, успехи или болки. Всеки избира и своите политически възгледи. Нормално е да сме различни. Но над нашите различия стоят общочовешки и общобългарски ценности. В тяхно име и със силата на националната енергия, можем да потърсим днешното обединение за утрешна България", пише още Нинова.

„Съединението е най-голяма сила и за да вървим напред трябва да сме сплотени в общите ни амбиции“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който присъства на честванията на празника в Пловдив.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия в църквата "Св. Богородица" в Пловдив. "Ние трябва да следваме лозунга "Съединението прави силата". Всеки българин трябва да си го повтаря всеки ден. Бъдещето на България трябва да ни обединява", заяви Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама