Политици честитиха Съединението на България

11:23, 06 сеп 18 / Общество 25 415 Topnovini
1

Премиерът Бойко Борисов използва личния си профил във Facebook, за да честити днешния празник - Съединението на България.

 

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е велико дело на големи родолюбци. Даваме им своята почит и признание. Гордеем се, че сме техни наследници, но сме и техни длъжници". Това написа във Facebook и лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод Деня на Съединението. По думите й днес е била поставена граница помежду ни и сме разделени от противоборства. Корнелия Нинова смята, че вина за това имат и политиците.

"Ударил е часът за днешното Съединение. Знам, че всеки има своите мечти, тревоги, успехи или болки. Всеки избира и своите политически възгледи. Нормално е да сме различни. Но над нашите различия стоят общочовешки и общобългарски ценности. В тяхно име и със силата на националната енергия, можем да потърсим днешното обединение за утрешна България", пише още Нинова.

„Съединението е най-голяма сила и за да вървим напред трябва да сме сплотени в общите ни амбиции“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който присъства на честванията на празника в Пловдив.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия в църквата "Св. Богородица" в Пловдив. "Ние трябва да следваме лозунга "Съединението прави силата". Всеки българин трябва да си го повтаря всеки ден. Бъдещето на България трябва да ни обединява", заяви Караянчева.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани