КЕВР очаква покана от "Газпром" за предоговаряне на цените на газа

13:45, 05 сеп 18 25 2145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов очаква съвсем скоро да започнат преговори с руската компания "Газпром", които да доведат до по-добри условия за страната ни по договора за доставка на синьо гориво.

До това се стигна, след като руският газов гигант постигна споразумение с Европейската комисия по антимонополното дело. За да избегне тежки глоби и съдебни такси, руската държавна компания сключи споразумение с Еврокомисията, според което се отказва от забраната за препродажба на руски газ към трети страни и се съгласява да предоговори и цените със засегнатите държави.

"След като в официалния вестник на ЕС беше публикувано решението на ЕК по антимонополното дело срещу "Газпром", изтекоха десетте седмици, това е срокът, в който "Газпром" трябваше да покани страните, засегнати от решението. По информация, която официално ми беше подадена от Еврокомисията, очаквам започване на преговори, които да доведат до по-добри условия за България в рамките на договора за доставка на природен газ от "Газпром". Какви ще бъдат резултатите от тези преговори, зависи вече от тяхното провеждане", заяви Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама