Славиша Стоянович предпочел "Левски" пред две други оферти

20:50, 05 сеп 18 / Спорт 25 1708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Словенският специалист Славиша Стоянович е отхвърлил две оферти, за да поеме "Левски". Това сподели самият той в интервю за siol.net, предаде БНТ.

"Всичко стана напълно случайно. Бях близо до договор с клуб от Северна Европа. Оставаше да уточним последните детайли, когато ми се обади мениджър от България. Представи ми офертата на Левски и тя ми хареса. Бързо се договорихме, буквално за два дни. Говорих и с президента на клуба (Спас Русев) и той ми обясни визията си. След това нямах никакви съмнения.
Не искам да коментирам името на клуба, с който бях близо до договор. Те разбраха моето решение. Интересното е, че малко преди да подпиша с "Левски", получих и още едно интригуващо предложение, но вече се бях разбрал с президента на Левски и реших да спазя думата си", обясни Стоянович.

Той стартира много убедително в българския футбол, като "Левски" постигна пет поредни победи под негово ръководство и оглави класирането в Първа лига.

"Направихме добър старт. Спечелихме пет поредни победи, три от които в гостувания. Беше доста трудно. Но мислим мач за мач. Шампионатът едва сега започва. Най-важното е играчите да повярват във вижданията ми и начина ми на работа и да следват указанията. Все още сме в началото. Имаме още много работа. Предстоят ни и големите дербита с ЦСКА и Лудогорец. От много време съм във футбола, така че не летя в облаците. Еуфорията е забранена. В последния ни мач победихме Берое. Имаше много публика. Атмосферата беше страхотна", заяви той.

Стоянович очаква тежка битка за титлата с "Лудогорец" и ЦСКА-София."В България има доста добри отбори. Шампионът "Лудогорец" има 12 бразилци и чернокожи играчи, ЦСКА също има много чужденци и национали. Битката за титлата ще бъде тежка, ще караме стъпка по стъпка", каза словенецът.

Той е доволен от условията в "Левски", но е наясно, че предстои много работа. "Като във всеки първи сезон на ново място е трудно и изискващо, защото трябва да организираш нещата, да поставиш нови основи и да въведеш нова философия, но пък от друга страна съм доволен от условията в София. Свиквам бързо, защото футболът много прилича на този в Белград, а и езикова бариера почти няма, защото разбирам много от българския", каза Стоянович.

"Левски" е абсолютен гранд и това може да бъде видяно на всяка крачка в България. Отборът има много привърженици, които са изключително ентусиазирани. Доста си прилича с "Цървена звезда". Още повече, че феновете поддържат добри връзки със Звезда. Те знаят, че съм бил треньор там, а това че съм спечелил и титлата, значи много за тях", каза още той.

Стоянович смята, че Габриел Обертан е най-голямата звезда в българския футбол. "Габриел Обертан е най-голямата звезда в Левски и може би в целия български клубен футбол. Неговата биография е феноменална. Бившите му клубове казват всичко. Той се чувства добре в "Левски"", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама