Новият треньор на "Левски" иска титли, ред и дисциплина

11:50, 31 юли 18 / Спорт 25 859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Левски" представи новия си треньор. Наследник на италианеца Делио Роси на поста е словенецът Славиша Стоянович.

След като в понеделник вечерта той подписа двегодишен договор със "сините", във вторник даде и пресконференция.

"Надявам се да донеса титли, ред и дисциплина в клуба. Избягвам да употребявам клишета. Дошъл съм във велик клуб с велика история. Тук са работили велики треньори и велики футболисти. Разбирам каква голяма отговорност поемам с голям клуб като “Левски”. Ще давам максимума от себе си. Ако футболистите правят това, което искам, съм сигурен, че ще имаме необходимите резултати. Гледах някои срещи на “Левски” по телевизията и анализирах играта на тима с моите помощници. Има и позитивни, и отрицателни неща. Трябва да се анализира дали отборът е претрениран, а също така дали е тренирал прекалено малко. На моменти играта не е на нужното ниво. До първото полувреме във вчерашния двубой “Левски” беше по-прибран, а след това излезе прекалено напред. Трябва да има някакво равновесие", сподели първите си впечатления и намерения Стоянов, цитиран от вестник "24 часа".

Спас Русев ме спечели с това, че е коректен и почтен човек. Разбрахме се бързо. Бяха ни нужни само пет минути“, обясни още Стоянович. Договорът на 48-годишният словенец е за два сезона.

"Разбирам колко е тежко за феновете толкова години да няма трофей. Трябва да се изгради нов облик на отбора и да се доближим до нивото на "Лудогорец", заяви още той.

Познавам доста добре българското първенство. Футболът тук е доста твърд и ако нямаш добра организация, можеш да загубиш. Има доста тежки гостувания и е необходима максимална концентрация. Никога не съм си търсил алиби. Поемам отбор, който има готова селекция. Запознат съм добре със ситуацията. Трябва да се анализира играта на футболистите, за да решим къде ще бъдат най-полезни. Асен Букарев може да помогне доста на отбора. Моят първи асистент не може да дойде с мен, защото в момента работи в школата на Деян Станкович", каза още Стоянович.

"Дошъл съм във велик клуб с велика история. Тук са работили велики треньори и велики футболисти. Разбирам каква голяма отговорност поемам. Ще давам максимума от себе си. Ако футболистите правят това, което искам, съм сигурен, че ще имаме необходимите резултати", заяви словенецът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама