Наказаха Корнелия Нинова със забележка в парламента

11:15, 05 сеп 18 / Политика 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова получи наказание “забележка” от шефката на парламента Цвета Караянчева заради изказването си спрямо ГЕРБ, че са “убили 17 души”.

До изказването на Нинова се стигна след декларация от депутата от ГЕРБ и шеф на комисията по култура Вежди Рашидов.

“Корнелия Нинова като парламентарна манекенка ходи да се снима с хората и да си прави пиар с мъките им”, заяви Рашидов от парламентарната трибуна, цитиран от вестник "24 часа". Той поздрави БСП, че в зала са повече от 20 души и подчерта, че Нинова е дошла, за да “си чукне надницата”, а после си е тръгнала.

“Кои сте вие да ни осъждате всички на гражданска смърт? Това е недопустима клевета. Като два мандата министър на ГЕРБ се чувствам засегнат”, обърна се Рашидов към левите. Той подчерта, че не е редно левицата да обижда управляващите от ГЕРБ и да ги нарича “шайка”. И допълни, че като министър на културата е успял да направи много реконструкции в театрите и реставрации на културните наследства. Рашидов заяви още, че ако от днес спре да дава съгласие с негови изкуства да се представя България, не знае с какво биха се представили пред света.

“Лидерката на левицата, тъй като не може да пее и да пише, говори бездарни стихове”, категоричен бе той.

След изказването на Рашидов, Нинова се появи в зала и взе думата като обяви, че именно “тази декларация е доказателство, че този парламент се е изчерпал”.

“17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема, а вместо това слушаме един творец за личностния му принос към България”, заяви Нинова. Тя подчерта, че БСП не се е изправила срещу ГЕРБ, а срещу олигархичната система, от която са част.

“Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме Антон Тодоров - “шайка”. Един от вас смята, че сте шайка и много хубаво ви описа”, категорична беше соцлидерката. Нинова призова парламентарните партии да не се разделят, а да отстояват исканията на избирателите си.

След изказването на соцлидерката обаче шефката на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще я накаже заради обида към парламентарна група.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама