Митничари задържаха 5000 литра гориво край София

15:00, 04 сеп 18 / Крими 25 711 Topnovini

5000 литра гориво задържаха митнически служители, съвместно със служители на НАП и със съдействието на Междуведомствения координационен център в ГДБОП, в района на София при две проверки.

На 23.08.2018 г. митническа мобилна група спира за "роуд стоп" проверка лекотоварен автомобил, превозващ ПВЦ-съд с 1000 литра жълтеникаво-кафява течност с мирис на енергиен продукт. Митническите служители установили, че горивото е натоварено от бензиностанция в близост до София. Възникват съмнения, че количеството дизел не е отчетено през нивомерната система на търговския обект.

При огледа на бензиностанцията, съвместно с НАП, е установено, че на територията на обекта се намира подземен резервоар, оборудван с помпа и пистолет за зареждане, който не е свързан и респективно не предава данни към НАП. Откритото количество енергиен продукт в незаконния резервоар е около 4000 литра.

Документи, удостоверяващи плащане на акциз за установеното дизелово гориво - общо около 5000 литра, не са представени. Горивото е задържано. Взети са проби за лабораторна експертиза. Бензиностанцията ще бъде санкционирана за липсата на документи удостоверяващи, плащането на акциз от Агенция „Митници" по реда на ЗАДС. От НАП са съставили 2 акта за нарушения при документиране на продажбите от бензиностанцията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 108 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.