Трима полицаи от Павликени, отклонявали служебно гориво, са отново на работа

15:15, 10 юли 18 25 885 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възстановени на работа са трима от четиримата полицаи в Павликени, които половин година бяха проверявани за отклоняване на служебно гориво, което зареждали в пластмасови туби и бутилки от бензиностанция вместо в резервоарите на патрулните автомобили. 

Полицаите и началникът на противопожарната служба бяха проверявани след акция на "Вътрешна сигурност" и предаването "Господари на ефира". По прокурорско разпореждане бяха направени счетоводна и икономическа експертиза на седем полицейски автомобила за 9 месеца, но не беше доказан преразход на гориво. 

Със заповед на министър на вътрешните работи Валентин Радев на работа е възстановен началникът на полицейското управление в Павликени Иво Иванов. Той каза: "Много неща се промениха, но не искам да говоря за тях", предаде БНР. 

По случая беше образувано и досъдебно производство в Окръжната прокуратура. Установено е, че престъпление по служба от длъжностни лица няма. Вътрешната проверка все още не е приключила за началника на полицейския участък в Сухиндол, който остава единственият освободен от работа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама