Калин Терзийски представя новата си книга с разкази

17:10, 04 сеп 18 / Култура 25 1424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Калин Терзийски ще представи новата си книга с разкази "Мечката", която сам определя като „най-моята”, „най-добре обмислената”. Писателят също така споделя, че това е книга „с разкази, писани все едно от поне десетина различни писатели”.
"Има гротеска, ирония, философия, натурализъм, хиперреализъм, абсурдизъм. И просто смях. Замислен смях. Смях от замисляне. Замисляне до смях", казва Терзийски.

Представянето е в Литературния клуб на Столична библитека на 5 септември от 19:00 ч. Входът е свободен.

Ето и откъс от книгата:

"Че какво пък чак толкова? – навеждаше се той напред и оформяше устните си за целувка, но едва-едва, внимателно и стараейки се да не прави грозна гримаса (защото ако чуждата грозота го измъчваше много, то собствената можеше да го доведе направо до отчаяние).

Какво толкова? Ще я целуна ей така – мимоходом! Съвсем леко!

Защо е тая моя...направо зловеща погнуса от некрасивите действия? От некрасивите неща? Та това ме смазва! – навеждаше се той към Мечката и продължаваше да се терзае.

Това ми пречи да бъда свободен! Движа се като слон в стъкларски магазин в тоя пълен с възможности за грозно-правене свят! Всяко мое действие е ограничено от страха да не взема да видя...или - не дай си Боже! - самият аз да извърша нещо грозно...или да изглеждам грозен, или да...

А сега една мечка...

...Сега не мога да целуна една мечка..."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама