Полицаи от РУ-Самоков предотвратиха масов бой

12:25, 03 сеп 18 25 1636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бързите професионални действия на полицаите от РУ-Самоков предотвратиха разрастването на масов бой. Задържани са общо деветима участници в конфликта, по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от МВР.

Около 23.30 часа на 1 септември в РУ-Самоков е бил подаден сигнал за масов бой между двайсетина души на ул. „Странджа“.

На място незабавно били изпратени полицейски служители, пред които 39-годишна жена заявила, че тя и нейни роднини са били нападнати от семейство, с което имат стара вражда. Междувременно в районното управление се явили трима членове на въпросното семейство, които пожелали да подадат жалба срещу трима от опонентите си, които по думите им, около 22 часа същата вечер, пред магазин в махалата, са заплашили с нож и саморазправа един от тях.

Излизайки пред сградата на управлението, тримата били посрещнати от тълпа от над 30 души, носещи брадви, бухалки и ножове, които предприели саморазправа с тях и чакащите ги отвън техни близки. С цел прекратяването на масовото сбиване били мобилизирани всички налични сили на РУ-Самоков, в резултат на което служителите на реда успели да разпръснат агресивната тълпа. При инцидента пострадали двама мъже, единият от които прегледан и освободен за домашно лечение, а другият- настанен за лечение в самоковската болница с прободна рана, без опасност за живота.

Полицейските служители са установили самоличността на най-дейните участници в сбиването и е проведена специализирана полицейска операция, в която били включени и служители на РУ-Костенец, РУ-Ихтиман, колегите им от Специализирани полицейски сили към СДВР и жандармерията. Първоначално са били задържани петима самоковци, сред които и две жени. Други трима са били обявени за общодържавно издирване, впоследствие - установени и също задържани заедно с девети участник в масовата свада.

Работата по пълното документиране на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама