Борисов ще говори с партньорите, Цветанов отрече да става вътрешен министър

12:37, 01 сеп 18 / Политика 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Борисов коментира във Варна мотива си да приеме оставките на тримата министри – на транспорта, на вътрешните работи и на регионалното министерство, след тежката катастрофа в Своге.

„Имаше времена, когато БСП премиерът им играеше хоро, когато бяха загинали в катастрофа войничета. Спомняме си кой беше вътрешен министър тогава“, каза той по повод критиките на опозицията и искането за оставка на целия кабинет.

„Има безспорен факт – 17 души са загинали. Има въпроси. Министър Нанков е прекрасен специалист, може би един от най-добрите в сферата. Може ли ние да обясним на хората, че 5 писма са пратени и нямаме сила да отидем и да ги накараме да ремонтират пътя – щели сме да загубим гаранциите, сега загубихме 17 човека. Ще отиде и ще се разхожда там на пешеходната пътека, докато не дойдат да свършат работа. Сиреч, трябва да сме неотклоними от това, когато има риск“, заяви Борисов.

"Новите министри ще ги съгласуваме с колегите от Обединения фронт. Имам идеи, имам предложение. Ще бъдат от ГЕРБ, това си е нашата флота. Имам претенции към още министри, това ще се обсъди като се съберем", така Борисов отговори на въпроса, кой ще заеме местата на Нанков, Радев и Московски, които подадоха оставки вчера.

„БСП да говорят строителство просто е смешно. Още им ремонтираме тяхното строителство. Да отидат на мостовете на „Тракия“, на „Хемус“, от 30-40 години са, да видят какво правим в момента“, подкани той опозицията.

„На тяхната съвет тежи това, която са правили или не са правили. Ние трябва да си гледаме нас си“, допълни Борисов.

"Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морали. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В БСП да се носи политическа отговорност - такова нещо няма", коментира заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

"Искам да попитам и президента, как дава оценка за случая в Своге и съвсем различна за случая с инцидента с баща му? Той каза, че имало раздухване, за да прикрием вината си. Нека президента да има доблестта и отговорността и да застане като държавен глава. Искам да направя едно уточнение. Какво щяхме да обясняваме, ако човекът от триколката беше загинал? Аз знам, срещал съм се с хора, пострадали при инциденти на пешеходни пътеки. Искам да попитам президента - иска ли да имаме институции, които да търсят вина от виновния или да търсят вината от пострадалия. Защото за мен девет дена да си мълчиш, да знаеш от твоя баща и да прикриваш случая - това ли е президента на България?", попита Цветанов.

"След като направим съгласуване с коалиционните ни промени, ще има яснота за назначаването на новите министри. Смята, че трябва да бъдем отговорни и всеки да си тежи на мястото. Зает съм с партийни дейности", заяви Цветанов в отговор на въпрос би ли поел поста вътрешен министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама