ВМРО иска коалиционен съвет заради министерските оставки

16:05, 31 авг 18 / Политика 25 1501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на ВМРО и народните представители от партията искат спешен коалиционен съвет с колегите си от ГЕРБ, на който да бъдат представени мотивите за оставките на тримата министри. Това заяви в Русе зам.-председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

"Изненадани сме от хода на колегите от ГЕРБ, защото нито с нас, нито с някой друг от колегите от Обединените патриоти е имало консултации", каза Искрен Веселинов. Той сподели, че наблюдава работата на министрите и като председател на парламентарната комисия по регионална политика е с добри впечатления от Николай Нанков. Оставката му не е добра новина за сектора, коментира Искрен Веселинов.

"Това, което заявяваме твърдо, е, че безспорно трябва да бъде поета отговорност от всички на всяко ниво, които са виновни за инцидента. Притесняваме се обаче с този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение, да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица", каза Веселинов.

Той подчерта, че уважават правото на ГЕРБ да сменя своите министри. "Тук обаче се касае за особено важен проблем, който цялото общество следи с внимание и за нас е важно отговорните лица да поемат своята вина и да бъдат взети адекватни мерки и такива случаи да няма в бъдеще", каза още зам.-председателят на парламентарната група на Обединените патриоти.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама