„Галъп“: 38% от хората смятат, че пътищата у нас стават по-лоши

11:45, 30 авг 18 25 1257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среден 3.15 е оценката на българите за пътищата у нас по познатата от училище шестобална система. Оценката е получена след допитване на „Галъп интернешънъл“ в началото на август, седмици преди трагедията край Своге.

38% смятат, че пътищата у нас в последните няколко години стават по-лоши, 30% не намират промяна, 27% казват, че пътищата стават по-добри, а 5% не могат да преценят. Всичко това очертава по-скоро негативна картина.

Привържениците на управляващите са по-благосклонни, а сред симпатизантите на опозицията и сред дистанцираните от политическия процес мненията са осезаемо по-критични.

Различните места в страната имат и различаващо се качество на пътната мрежа. Хората с по-неблагоприятна социална перспектива - с по-ниски доходи и образование, в по-малки населени места и на по-висока възраст, са и по-критични – не само по темата с пътищата, но и въобще към политиките на институциите. Например, единствено в столицата еднакви дялове хора виждат позитивно и негативното развитие. На останалите места позитивните оценки са чувствително по-малко от негативните.

Анкетираните са помолени да дадат цялостна оценка за пътищата у нас по шестобалната система. Около една трета дават двойка, а под 1% са онези, които поставят шестица. Обобщената оценка е 3.15.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама