Неравенството в доходите е причината жените да се снимат в секси пози

18:50, 28 авг 18 / Любопитно 25 882 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жените си правят секси селфита, за да си съперничат и да се изкачат по социалната стълбица в икономически неравна среда, съобщи ДПА, позовавайки се на австралийски учени.

Неравенството в доходите, а не чувството, че са потиснати заради пола, е причината жените да се снимат в сексапилни пози, пише БТА.

Учените от университета на Нов Южен Уелс анализираха повече от 68 000 секси селфита, качени в Инстаграм и Туитър от 113 държави. Преценявайки къде по света се правят най-много сексапилни автопортрети, те установиха пряка връзка между големия им брой и неравенството в доходите.

"Не установихме никаква връзка с неравенството между половете. Въпросът е как си съперничат жените и защо", каза ръководителят на екипа Кандис Блейк.

Жените "са по-склонни да инвестират време и усилия в пускането на секси селфита в интернет на места, където се увеличава икономическото неравенство, а не на места, където мъжете имат повече власт и където неравенството между половете е голямо", твърдят австралийските учени.

Предишно изследване установи, че жените си правят повече селфита от мъжете.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама