Звезден рожденик: Чад Майкъл Мъри

09:20, 24 авг 18 / Любопитно 25 4043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Чад Майкъл Мъри и навършва 37 години!

Чад Майкъл Мъри е американски актьор и манекен, най-известен с ролята си на Лукас Скот в сериала One Tree Hill.

Роден е на 24 август 1981 година в Бъфало, Ню Йорк. Прякора му е The Chad (Дъ Чад). Голямата му мечта да стане спортист се разбива след контузия. Атлет по природа, той е посъветван от медицинска сестра да се пробва като манекен. Мъри получава стипендия от местната модна агенция „Wright Model and Talent“, която му позволява да се състезава в Орландо. Там той е забелязан от търсач на млади таланти от Лос Анджелис. Кариерата му в Лос Анджелис се развива шеметно и за кратко време той вече е модел на най-известните модни къщи и дизайнери, сред които „Гучи“, „Томи Хилфигър“ и „Скетчърс“.

Чад участва като гост в няколко телевизионни шоута, някои от тях са: „Diagnosis Murder“ 1993 в ролята на Рей Сантучи, „Dawson's Creek“ 2002 в ролята на Чарли Тод.

По време на престоя си в Лос Анджелис получава малка роля в сериала Диагноза убийство (Diagnosis: Murder). Скоро след това неговата филмова кариера процъфтява и Чад получава голяма роля в поредицата Gilmore Girls на Уорнър Брос, където играе ролята на Тристин Дю Грей. Участва и в Последствия (2001) и в Кръгът на Доусън (Dawson's Creek).

Продължава с филмите, но не на малкия, а на големия екран. През 2003 участва във филма Шантав петък (Freaky Friday), където играе заедно с Линдзи Лоън и Джейми Лий Къртис. В същата година красавецът получава главна роля (Лукас Скот) в тинейджърския драматичен сериал / Трий Хил(One Tree Hill). Снима се и в Историята на Пепеляшка (2004) (A Cinderella Story) заедно с очаравателната Хилари Дъф.

На 16 април 2005 Чад сключва брак с актрисата София Буш, с която по това време заедно участва в сериала / Трий Хил (One Tree Hill) в ролята на Брук Дейвис. Развеждат се през декември 2006 г.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама