БСП поиска оставките на Порожанов и Радев

15:35, 23 авг 18 / Политика 25 1109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От БСП поискаха оставките на министрите на земеделието Румен Порожанов и на вътрешните работи Валентин Радев. На извънреден брифинг на "Позитано" 20 соцлидерката Корнелия Нинова коментира отрицателните резултати от пробите за чума по животните в Странджа, изготвени от френска лаборатория.

Нинова обяви, че след като тя е била обявена от ГЕРБ за главен превратаджия в държавата заради ходенето си в Странджа, сега, след излизането на резултатите, отговорността трябва да поемат премиерът Борисов и министрите Порожанов и Радев.

"Пред парламента те поеха отговорността и ни убеждаваха, че има чума, а се оказа, че избиха животните и съсипаха много семейства без причина. Да си ходят веднага", призова Нинова, цитирана от вестник "24 часа".

Премиерът Борисов също трябвало да си ходи, защото "ако с лакардии управляваш 10 г. - накрая слагаш край на държавата". "Борисов са го галили папи по главичката, надявам се някой ден прокурор да го гали по главата", каза още Нинова.

"Докъде стигна превратът, за който бяхме обвинени, попита соцлидерката. Когато казахме - няма доказателства за чума, вие ме питахте кой ще понесе отговорността, ако чумата плъзне из страната, след като аз разнасям с маратонките си от двора на баба Дора", ядоса се тя. И попита сега кой ще понесе отговорността и кой ще си ходи.

"Ако ще има правила и ред в държавата, а ние искаме и ще ги наложим, трябва да се спре с този цирк. Горят, горят бушони, ама стига вече", каза още Нинова. И даде пример: "За Търговския регистър бушон бе шефката на агенцията, за "Олимпик" бушон бе Ралица Агайн, сега бушон е шефът на Агенцията по храните".

От БСП са пратили сигнал до главния прокурор, но са получили като отговор отказ на прокуратурата да отмени заповедите, но и отказ да отговори има ли извършени престъпления. "Обжалваме това и искаме да се каже кой е отговорен", допълни Нинова.

Лидерът на БСП обяви, че следващите дни червените ще отидат в Странджа и ще се срещнат с потърпевшите хора. "Ние ще го организираме - не преврат, но ред и законност трябват в държавата", обясни тя. Социалистите щели да ги подпомогнат да предявят искове за щетите си към държавата.

Нинова изрази още и съмнения, че с тези действия управляващите са искали да прикрият получаването на фиктивни субсидии за фиктивни животни. "Дали не бе подготвена акция за източване на средства от държавния и от европейския бюджет - на това навеждат тези действия", попита тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама