Приетите в британски университети българи се събират на финална среща преди отпътуването си

09:10, 23 авг 18 / Култура 25 970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 600 български първокурсници, приети да учат от тази есен в университети във Великобритания в годината на реален Брекзит, се събират днес на финална среща преди да отпътуват, за да получат указания и документи за прием, кредитиране и настаняване. Това съобщиха от проекта "Световно образование".

Приетите в академичната 2018/2019 г. са последните студенти, които България изпраща във Великобритания, преди официалното влизане в сила на Брекзит, с който страната ще напусне Европейския съюз (ЕС). Това са кандидатите, които въпреки Брекзит, получиха от британското правителство право на пълно студентско кредитиране на образованието си като членове на съюза. Това направи възможно обучението на над 90% от заминаващите, които ще ползват държавни кредити за финансиране на обучението си във Великобритания, информират образователните консултанти.

На срещата всеки български първокурсник ще получи личен пакет с формуляри за първоначална регистрация в университетите, телефон за спешна връзка, инструкции за посрещане и настаняване. Кандидатствалите за студентски кредит ще получат и официалните си потвърждения за отпуснатата сума. Професионалните консултанти ще отговарят на въпросите на студентите и родителите им във връзка с бъдещия им престой и обучение в Англия.

Срещата се организира в рамките на проекта "Световно образование", по който пътуват над 50% от обучаващите се във Великобритания българи. Проектът си партнира с над 100 университета, в които ежегодно от България на обучение пътуват между 1200 и 1500 българи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама