Арестуваха 22-годишен в Бургас, залагал в хазартен сайт с чужда банкова карта

14:45, 22 авг 18 / Крими 25 743 Topnovini
1

Служители от сектор "Икономическа полиция"-Бургас са задържали 22-годишен мъж, извършил неправомерни транзакции с чужда банкова карта. Мъжът е криминално проявен. Той е намерил картата в център на града и вместо да я предаде на надлежните органи, злоупотребил с нея, извършвайки залози в сайт за хазартни игри, предава БТА.

При извършено претърсване в дома на задържания са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление, както и банковата карта на потърпевшата. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство.

От пресслужбата на полицията в Бургас информираха, че това е поредният случай, при който служители от сектор "Икономическа полиция" установяват неправомерно ползване на чужди платежни инструменти. Подобни случаи бяха регистрирани в началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, извършвани от спец-служителите на сектор "Икономическа полиция". ОД на МВР - Бургас призовава граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие от органите на реда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.