Кои продукти се нуждаят и кои не трябва да мием преди готвене

16:00, 25 авг 18 25 1207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекарите уточняват, че всички растителни продукти трябва да са обект на измиване без изключение.

Освен това трябва задължително да измивате, според експертите, консервните кутии. Принципът е същият като при измиването на дини - ако не почистите повърхността, опасните микроорганизми може да проникнат във вътрешността, пише Zdrave.to

Ядките и сушените плодове също се измиват безпроблемно. И те трябва да се измиват, независимо дали се продават обелени или в черупки. При какви условия са били съхранявани и транспортирани, не е известно - затова е за предпочитане да се измиват, отколкото да се рискуват здравето ви. Сухите плодове трябва да бъдат измити или напоени преди употреба, дори ако са били продадени в опаковка.

В списъка на продуктите, които не се нуждаят от измиване, експертите са включили:

Яйца - те вече имат защитна обвивка, образувана след антимикробно третиране, на което продуктът е изложен преди да стигне до рафтовете на магазините.

Гъби - те се препоръчват просто да се изплакнат и да се потъркат непосредствено преди готвене.

Месо - пилешко, свинско, говеждо месо, накратко, всяко месо според експертите, не е необходимо да се мие, тъй като микроорганизмите от повърхността му летят с пръски вода в кухнята. Термичната обработка е достатъчна, за да ги унищожи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама