Тъмната страна на Лъва

18:20, 22 авг 18 / Любопитно 25 1538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лъвът е магнетичен и добродушен. Той обикновено е душата на компанията. Неговата управляваща планета е Слънцето и това си личи от неговото сияние. Щом влезе в помещението, то се озарява моментално от неговата аура. 

 

Лъвът обаче, като всяка друга зодия, има своите тъмни страни. Също както Слънцето има ярка страна, която виждаме, така има и тъмна, която е потънала в сенките на неразбираемото. 

 

Кои са най-мрачните черти от характера на Лъва:

 

1. Той е прекалено горд.

Лъвовете не падат по гръб. Тяхната гордост може да прерасне в крайна арогантност, суета, самопоглъщане. Лъвовете никога не си признават, ако са сгрешили и дори да го осъзнават, са склонни да предизвикат мащабен скандал, отколкото да се съгласят с поражението. 

 

2. Имат нужда винаги да са център на вниманието.

Тази черта е доста дразнеща за околните. Лъвовете обичат да привличат вниманието както вкъщи, така и в работата. Често това им пречи, защото ответната реакция на хората е да ги пренебрегнат, да започнат да търсят негативните им черти, да ги отблъскват. Свръхегото на Лъва се тълкува от хората като самонадеяност и нарцисизъм, което невинаги е така. 

 

3. Лъвът често изпада в депресии.

Когато демоните обгърнат Лъва, той се превръща в своята най-мрачна версия. Тъй като в повечето случаи Лъвовете подхождат с приповдигнат ентусиазъм, провалите ги смазват. Очакванията им са високи, а когато не се оправдаят, това ги съсипва, най-вече защото гордостта им е силно наранена.

 

 

4. Злоупотребява с власт.

Егоцентричността на Лъва го тласка към използване на сила за постигане на някои цели. Лъвът е ловец по природа. Това го подтиква към крайни мерки, без той самият да го осъзнава. За околните обаче често това е проблем и действа отблъскващо, защото приемат Лъва като безскрупулен и суров. 

 

5. Лъвът е твърдоглав.

Изключително трудно е да разубедите Лъва, когато той си е наумил нещо. Докато сам не реши, че не е прав, той няма да си го признае и няма да промени посоката, в която е тръгнал. 

 

6. Лъвовете са егоистични.

Тази тяхна черта се проявява в определени ситуации, в които Лъвовете искат да постигнат нещо. През останалото време те са семейно ориентирани и са готови да направят всичко за близките си. По пътя си към успеха обаче те са непоклатими и за околните изглеждат като неспособни да зачетат чувствата на другите. Ето защо биват обявявани за егоисти. 

 

7. Те са доминиращи.

Като господар на животинското царство Лъвът обича да е доминантен. Всичко трябва да се случва по негов образ и подобие. Той обича да контролира, да командва, да наставлява. 

 

Като всяка зодия и всеки жив човек изобщо, Лъвът има своите добри и лоши черти. Той е многопластов и интересен, заради което си заслужава да имате поне един Лъв в близкото си обкръжение. Когато обича, Лъвът е изключително самоотвержен и всеотдаен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама