Звезден рожденик: Ричард Армитидж

09:20, 22 авг 18 / Любопитно 25 3150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Ричард Армитидж и навършва 47 години!

Ричард Криспин Армитидж е роден на 22 август 1971г.

Армитидж е английски актьор, известен с ролите си на Джон Торнтън в „Север и юг“, Гай Гисбърн в сериала на БиБиСи „Робин Худ“ и Лукас Норт в сериала „Фантоми“. Той играе Торин Дъбощит в трилогията на Питър Джаксън „Хобит“.

Ричард Армитидж е роден в Лестър, Англия. Учил е в начално училище в Хънкоут. По-късно в колежа Брокингтън в ЕндърбиАрмитидж е учил музика като е свирил на чело в училище и в местни оркестри. Научил се е да свири и на флейта. Продължил е образованието си в колежа Патисън в Ковънтри, където образованието му включвало също танцуване и актьорско майсторство. Покрил е най-високо ниво на изпитите по музика и английски.

Ричард Армитидж се описва като методичен актьор. „Някак си изглежда малко мързеливо, защото означава, че не трябва да се преструваш, а само да вярваш. Колкото се може повече. Предполагам, че някак си влизам и излизам от роля. Не съм от тези, които не могат да си говорят с хората, защото са в роля, но някак си оставам в ролята, да. Той винаги е там. Това е като да маринираш нещо – стоиш в марината през цялото време.“ Той често говори за това, че е привлечен от дуализма в героите, които играе и го доразвива. „Ако ми предложат роля на герой, веднага търся антигероя в сценария!... Виждам всичко като външна обвивка и вътрешна обвивка.“ Той често казва, че прави „дневници на героите“ с цели биографии на ролите, които играе. „За мен е важно да добавя фон за моя герой, който ще ми е полезен през цялото пътуване. Голяма част от това е тайна и никой не може да го прочете. Но на мене ми трябва. Ако играеш нещо продължително и роля, която има бъдеще (освен първите серии), все едно трябва да посадиш градина, в която ще трябва да се върнеш в даден момент. Ако не се включиш навреме, може да не те пусне.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама