Борисов: КФН е избрана от парламента. Каква отговорност ние да понесем?

15:08, 21 авг 18 / Политика 25 2397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз с Ралица Агайн не съм се чувал и не съм се виждал от години сигурно. Нито съм я чувал, нито съм я срещал последните години и доклад при мен не е идвал. След като вие заговорихте публично за извънредно заседание, я извиках да я разпитам". Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на Народното събрание заради казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество „Олимпик“, което засяга около 200 000 българи, сключи застрахователни договори.

По-рано заместник-председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн подаде оставка.

Премиерът предложи да се създаде работна група, която да излезе с решение дали Гаранционният фонд да се намеси в казуса с „Олимпик”.

"Нашето място днес не е тук. КФН е избрана от парламента, КФН се отчита пред парламента, по каква работа ни викате тук", обърна се Борисов към Корнелия Нинова.

"Каква отговорност ние да понесем? Оставката на Ралица Агайн дали ще се приеме или не, това не ни решава проблема", добави Борисов.

Преди това премиерът заяви, че по никакъв начин не се е месил, но това, което е изискал от службите е показало, че има сериозен проблем със застраховките.

„Има хора с по 300-400 автомобили, които застраховат в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция. Логично ли е 42% от катастрофите или както ги водят – настъпили застрахователни събития в Румъния, да са на автомобили с български регистрационни табели“, коментира Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Не бива тук да излезе, че БСП иска да помогне на тези 200 хил. души, а другите партии не искаме. Това не е така, защото трябва да видим с какви пари да го направим. Второ – ако го правим, какъв прецедент ще бъде това“, допълни още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама