Имало ли е древна цивилизация под ледовете на Антарктида?

19:00, 07 авг 18 / Любопитно 25 773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скорошни проучвания на континента Антарктида доведоха много учени до мисълта, че може би там, под дебелите ледове, в далечното минало е живяла развита цивилизация, руините на която са погребани под дебелите ледове.

Според тези проучванията вероятният древен град се намира на дълбочина 2,5 километра под ледовете. Откритието е направено по време на тестването на летателни апарати на
НАСА, при което са правени проучвания за нови топографски карти в района на Антарктида. Учените смятат, че има вероятност да е допусната грешка при изображенията, но ако те се окажат истина, това ще е едно ново и впечатляващо откритие, което би потвърдило, че континентът не винаги е бил покрит от лед.

Много от изследователите обаче вече са убедени, че изображенията действително показват наличието на древно селище под дебелите ледове. На снимките ясно се виждат и форми на пирамидални структури, които обаче може и да не са от древните, а просто да са естествени природни образувания.

Някои от учените са на мнение, че за изображенията си има логично обяснение, тъй като вероятността Антарктида в далечното минало да не е била покрита с лед е много голяма.

Изместването на оста на движение на планетата ни в миналото може да е довело до внезапно заледяване на континента и оттам до внезапно заличаване на цивилизацията, която е живяла по тези земи. Всички учени обаче са единни в мнението си, че трябва да се правят още много изследвания, за да се достигне до истината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама