Самолет се приземи аварийно заради миризма на мръсни чорапи

18:20, 30 юли 18 / Любопитно 25 749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полет на Spirit Airlines, пътуващ от летище ЛаГуардия в Ню Йорк до Форт Лодърдейл във Флорида, се приземи в Мъртъл Бийч, Южна Каролина, когато няколко пътници се оплакват от изгаряне на гърлото, болки в гърдите и неприятна миризма, описвана като подобна на тази, носеща се от мръсни чорапи.

Всички 220 пътници трябва да слязат в Мъртъл Бийч, а между седем и десет от тях са транспортирани до болницата, според NBC News.

Служителите предполагат, че миризмата и неразположението на пътниците са свързани с някакъв химикал в самолета, но не е открито нищо необичайно, предава "Профит".

"Няколко пътника са изложени на въздействието на неизвестно вещество в самолета", посочват от пожарната команда на Мъртъл Бийч. След мониторинг обаче не са открити опасни вещества.

Пътниците са качени на друг самолет, с който стигат до крайното си местоназначение, съобщава още NBC News.

Spirit Airlines все още разследва причината за миризмата. В момента не е ясно дали тя наистина е дошла от мръсните чорапи на някой от пътуващите. Като се има предвид, че някои пътници събуват обувките си по време на полет, и тази теория не бива да бъде изключвана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама