Управляващият съдружник на семейната ферма Windy Brow в САЩ Джейк Хънт от 2013 г. произвежда сладолед в стопанството, а от това лято е добавил вкуса на свинско месо към наличната гама. Сладоледът с вкус на свинско месо вече е станал невероятно популярен сред жителите на Ню Джърси, съобщава той в социалните мрежи.
Според предприемача, да опитат необичайния сладолед при него идват гостите от други щати и дори държави. Като цяло бизнесът става все по-доходоносен: през 2018 г. продажбите на сладолед в Windy Brow нарастват с 50% в сравнение с предходната година.
Родителите на Хънт също са били фермери, той обича земеделието и още от малък е мечтал да стане ветеринарен лекар. Докато е студент, Хънт се е научил да прави сладолед, и след като получи дипломата си започва да ръководи малка млекопреработвателна фабрика. След като осъзнава, че иска да се занимава с бизнес, Хънт започва собствено производство на сладолед в семейната ферма, пише Агрозона.
Добави коментар