Фестивалът "Любовта е лудост" с предизвикателство за късометражен филм

19:00, 30 юни 18 / Любопитно 25 781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-престижните филмови фестивали в България - „Любовта е лудост“ отправя предизвикателство "48 часа любов" - късометражен филм за по-малко от два дни.

След като всички участници са разпределени в групи по трима (чрез жребий), всеки ще има възможност да напише, заснеме и монтира свое собствено произведение. Ограничения в техниката, формата и жанра няма, но всяко видео трябва да е с времетраене до 5 минути, представяйки темата за любовта. 

Всички проекти ще бъдат качени в официалната Facebook страница на фестивала, където ще протече гласуване в продължение на два месеца. Победителите (отборът, който е събрал най-много гласове) ще получат парично възнаграждение и грамота за участие. 

https://www.facebook.com/loveisfolly 

Отборите ще бъдат избрани ден преди откриването на фестивала на 24 август. Тогава стартират и 48-те часа за заснемането на филма. Могат да участват младежи до 35 години. Участието е без такса. 

Всеки екип трябва да си измисли име и да избере отговорник, който ще представлява останалите. Сценарият трябва да е фокусиран върху темата за любовта, но жанрът може да е всякакъв (ужаси, екшън, драма, семеен, мюзикъл и т.н.) и стилът на заснемане е избор на участниците (stop motion, single-take, edited и т.н.)

Препродукция, продукция и постпродукция на късометражния филм (до 5 минути) трябва да бъде осъществена в рамките на 48 часа (фестивалът не предоставя камери, компютри и каквато и да е била техника).

Всякакви локации във Варна могат да бъдат използвани. Филмът може да е ням или с диалози на български (ако участниците решат да използват друг език, субтитри на български са задължителни).

След като 48-те часа изтекат, закъснели проекти няма да бъдат приемани.

За записване – [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама