Фитнес за свине въвеждат в Китай

13:30, 30 юни 18 / Любопитно 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Индивидуална диета за свинете, а при необходимост и допълнителни физически натоварвания – това вече е напълно реална практика в няколко свинеферми в Китай. Промяната става възможна благодарение на нова компютърна програма, изкуствен интелект и система за обработка на големи масиви информация, съобщава Агрозона.

Изкуствен интелект в кочината

Компютърния център на известната компания за електронна търговия «Алибаба», обяви намеренията си да развива аграрно направление в своята дейност. От земеделското направление на компютърния център на компанията заявиха, че използването на изкуствения интелект за разпознаване на образи, гласове и отчитане на всички параметри в реално време, прави възможно да се знае всичко, което прави свинята в продължение на цялото денонощие. Отчита се теглото, бременност, състояние на здравето и околната среда. Най-важното – в автоматичен режим се правят предписания какво трябва да се прави, за да се увеличи прираста и т.н.

Гласово разпознаване на прасетата

Сензорите хващат не само звуците на свинете, за да се определи тяхното състояние, но също така се вземат предвид всички движения на животното. Ако скоростта им не съответства на стандарта, животните се прехвърлят там, където излишната мазнина се изгаря, очевидно с допълнително движение. Програмата позволява да се следят болните животни и да се намали нивото на нараняванията. Важна технология е гласовото разпознаване на всяко животно. Смята се, че компютърният мозък ще позволи да се увеличи раждаемостта до три опрасвания на свиня годишно. Китай възнамерява да увеличи броя на прасетата от една свиня годишно до 32, както е в най-развитите страни. В момента в Китай тази цифра е по-малко – 18, в европейските страни – 24. Свинско месо е от изключително значение за Китай. Страната е най-големият производител, потребител и вносител на свинско месо в света.

В компанията вярват, че с течение на времето същите програми ще бъдат създадени за горската промишленост, рибната индустрия и други, и всичко това ще помогне за увеличаване на ефективността на производството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама