Джейн Фонда е 50 нюанса по-забавна

16:20, 31 май 18 / Любопитно 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има книги, чието влияние върху читателите е далеч по-интересно от самото им съдържание. „50 нюанса сиво“ и останалите членове на еротичната поредица на Е. Л. Джеймс са именно такива примери. Ето защо появата на заглавие като „Книга за възрастни“ си е истински празник за Холивуд. Премиерната лента не търси ефекта на блокбастъра, не се прицелва в продължения. Вместо това се фокусира върху комичните ситуации, в които е изпадала всяка дама, разгърнала поне веднъж 50-те нюанса на Джеймс. Като например нескопосаните опити да прикрие, че чете подобна „творба“.

„Книга за възрастни“ таргетира същите тези хора, които и са в прицел и на еротичните книги – самотните жени, чиито деца са отлетели от родната стряха. В епицентъра на събитията попада читателски клуб, представителките на който тепърва наново преоткриват тайните на либидото, благодарение на „50-те нюанса“.

В ролята на просветител влиза Джейн Фонда, а сред останалите членки на мини обществото са не по-малко утвърдените актриси Даян Кийтън, Кандис Берген и Мери Стийнбъргън.

„Книга за възрастни“ е специална за Холивуд и с друго – лентата е сред малкото съвременни продукции, в които „тежката задача“ просто да изглеждат красиви и очарователни на големия екран всъщност се пада на мъжете. Това, разбира се, е в пълен синхрон с настроенията отвъд океана, пък и не само, за въздигането на жената на пиедестал. Предвид, че не очакваме много мъже да се впуснат с нетърпение към киносалона, за да изгледат „Книга за възрастни“, решението на режисьора Бил Холдерман изглежда повече от адекватно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама