Силвестър Сталоун ще снима биографичен филм за боксьора Джак Джонсън

19:10, 31 май 18 / Любопитно 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броени дни след като президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва посмъртно Джак Джонсън, холивудската звезда Силвестър Сталоун оповести намерението да заснеме биографичен филм за първия афроамерикански шампион по бокс в тежка категория, чиято присъда, произнесена преди над 100 години, според мнозина е била мотивирана от расистки подбуди, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сталоун е съобщил, че биографичният филм за Джак Джонсън ще бъде първият проект, който ще осъществи новоучредената му продуцентска компания "Balboa Productions".

Силвестър Сталоун миналата седмица беше сред присъстващите на церемонията в Овалния кабинет, на която Тръмп подписа рядко посмъртно помилване за Джонсън, лежал 10 месеца в затвора заради "несправедливост по расистки подбуди".

Държавният глава разкри, че именно Сталоун е насочил вниманието му към историята на Джак Джонсън. Преди повече от 100 години - през 1913 г., шампионът по бокс е осъден, защото пътувал с бялата си приятелка. Джонсън е подведен под съдебна отговорност по силата на закона Ман, забраняващ превозване на жени от един щат в друг с "неморална" цел. Всички съдебни заседатели по делото са били бели.

Силвестър Сталоун преди е споделял, че Джак Джонсън е послужил за вдъхновение на героя му Аполо Крийд във филмите за "Роки". Понастоящем Сталоун е ангажиран с продукцията "Крийд 2", в която зрителите за пореден път ще го видят като знаковия му персонаж Роки Балбоа. Майкъл Б. Джордан отново ще се превъплъти в образа на Адонис Крийд - сина на Аполо Крийд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама