Наследници на Майкъл Джексън съдят ABC и Disney за нарушаване на авторските права

20:30, 31 май 18 / Любопитно 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наследниците на покойния Крал на попа Майкъл Джексън са завели дело в съд в Лос Анджелис срещу телевизия ABC и компанията майка Disney по обвинения в нарушаване на авторските права, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Ищците обвиняват телевизия ABC, че в двучасовата си специална програма "Последните дни на Майкъл Джексън", излъчена миналата седмица, е използвала неправомерно съществени откъси от някои от най-ценните песни на Краля на попа, сред които "Billie Jean" и "Bad", и музикални клипове към негови хитове, сред които "Thriller" и "Black or White". От ABC са използвали също части от документален и игрален филм за Майкъл Джексън, правата за които са собственост на наследниците му.

"От Disney много добре знаят, че "кръвта" на наследствения бизнес е интелектуалната собственост. Въпреки това поради някаква причина компанията е решила, че може да използва нашата интелектуална собственост безплатно", се посочва в съдебния иск.

Наследниците отправят обвинения в минимум 30 нарушения и ще търсят по съдебен път обезщетение, чиято стойност не се споменава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама