Предстои най-голямото българо-македонско събитие "One Love Tour" 2018 (СНИМКИ)

15:20, 29 май 18 / Любопитно 25 1595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На пресконференция беше представена програмата на най-голямото българо-македонско събитие "One Love Tour" 2018. Продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов, македонските им партньори от Саня Николич - Маринкович и Марко Маринкович - Слаткаристика, както и част от изпълнителите в тазгодишното издание – Васил Найденов, Владимир Ампов – Графа, Next Time и Димитър Господинов - участник от Фермата, разясниха какво предстои по време на турнето, което вече прерарства във фестивал.

Андрей Арнаудов сподели, че с общи усилия, точно преди една година се е сбъднала мечтата му за съвместен проект между България и Македония. Турнето, което създават в името на любовта към изкуството, към музиката, която има силата да обединява и събаря граници, дори и държавните.

"One Love Tour" започва от 16 юни в Скопие, на 30 юни е в София, на 21 юли – Банско, 28 юли – Варна, 11 август – Струмица, 7 септември – Кавадарци, 8 септември – Русе и завършва на 5 октомври за празника на града в Стара Загора. 

Стартът на фестивала, на 16 юни, в Скопие е в рамките на събитията, част от Европредседателството на България и с партньорството на Министерство на външните работи, под егидата на посолството на България в Република Македония. Той ще се проведе в центъра на гр. Скопие и ще е най-голямото българо-македонско събитие със свободен вход. На откриването ще присъстват македонският премиер Зоран Заев и външният министър на България Екатерина Захариева.

Посетителите на фестивала в Скопие ще видят и чуят изпълненията на Златно Славейче, Любойна, Фолтин, Сашко Коцев, ансамбъл Българе, Графа, Деси Добрева, Next Time и Слаткаристика.

Програмата в София, на 30 юни в Южния парк, стартира с вокална група Бон-Бон, продължава с Телефон 112, а във вечерния концерт ще вземат участие: Next Time, Слаткаристика, Ъпсурт и Васил Найденов. За всеки град програмата ще е различна. Официален водещ на фестивала ще е Ники Станоев, а в градовете участие ще вземат Оратница, Павел и Венци Венц, Криско, Тита, Ъпсурт, Влатко Стефановски, Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени.

Фестивалът ще е напълно безплатен и със свободен достъп. Дванадесет часова богата програма, включваща различни стилове музика, фолклор, детски театър и вокални групи, популярни изпълнители от двете държави, stand up комици и кулинарни презентации. Водени от идеята да възродят и запазят традициите, по време на фестивала, в градовете в България, ще бъде изградена „Улица на занаятите“. На нея посетителите ще могат да се запознаят с древните ни и пъстри занаяти. 

Най-голямата атракция по време на "One Love Tour" 2018 г. е, че за първи път от старта на Фермата, ще се даде възможност, на хора извън телевизионния формат, да видят арената на игрите. Ще се изгради истинска арена и не само ще я видят, но и ще могат да премерят сили с част от участниците от Фермата, с публични личности, с телевизионни водещи и помежду си. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама