Жените харесват мъже с дълги крака

19:30, 16 май 18 / Любопитно Сподели в: 25 54
1

Жените са привлечени от мъже с дълги крака, но изглежда са безразлични към дължината на ръцете им, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес, пише БТА.

Предпочитанията на жените и мъжете към партньори от противоположния пол с дълги крака бе потвърдено от полско изследване през 2008 г. Други изследвания също показаха, че дългите крака са коз, с който мъжете могат да привличат дамите. Сега психолози и експерти по еволюцията от Кембриджкия университет се поинтересували дали дължината на ръцете и процентното съотношение между дължината на бедрото и тази на крака от бедрото до стъпалато играят роля за привлекателността на мъжете.

Изследването в интернет обхванало 800 жени в САЩ. Те трябвяало да посочат нивото на привлекателност на слаба и мускулеста мъжка фигура в черни гащи, чийто ръст оставал непроменен, но се променяла дължината на ръцете и краката й. Представените на дамите компютърни изображения били създадени въз основа на данни за американски военни.

Било установено, че за жените вариациите в дължината на ръцете нямат ефект върху привлекателността на мъжете. За сметка на това дължината на крака от бедрото до стъпалото имала значим ефект върху атрактивността на мъжете. Оптимален ефект имала дължината на крака от бедрото до стъпалото, която е малко над средните показатели. Но когато въпросната дължина е много голяма в сравнение с останалата част от тялото, привлекателността намалява.

"Получените резултати навеждат на мисълта, че по време на човешката еволюция дължината на крака от бедрото до стъпалото е играла значима роля за възможността на индивида да се размножава и впоследствие се е превърнала в критерий за избора на партньор", отбелязаха учените.

Topnovini Автор: Topnovini

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Подкрепяте ли отмяната на лятното и зимното часово време?

Всички анкети