Как ни влияе пълнолунието?

19:30, 30 апр 18 / Любопитно 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато чуем пълнолуние, винаги се сещаме за красивата картина на пълната Луна в нощното небе. Според учените това красиво явление оказва влияние върху нашето физическо и емоционално състояние. Така например, някои хора следват лунната диета и по време на тази фаза на Луната, тъй като има благоприятен ефект върху тяхната фигура.

Повече за това какви промени може да очаквате по време на следващото пълнолуние, вижте в следващите редове.

Цикълът на съня ви се променя

Как спите, когато има пълнолуние? Вероятно сънят ви понякога е нарушен по време на тази фаза на Луната и това е съвсем нормално. Според едно швейцарско проучване, публикувано в научното списание Current Biology, небесното тяло действително оказва влияние върху съня ни.

Изследователите споделят, че чрез направените от тях тестове са открили, че 4 дни преди или след отминаването на пълнолунието е много възможно да не спим толкова добре. Учените са открили, че не само спим по-малко, но фазата на дълбок сън спада с около 30%, както и нивата на хормона на съня мелатонин.

Повлиява енергийните нива според зодията

Пълнолунието може да повиши вашите енергийни нива, но всеки представител на зодиака се справя по различен начин с него. Така например, за един Лъв това е страст, творчество и ентусиазъм, докато за Девата не е така.

Лъвовете са склонни да бъдат много предприемчиви и затова приемат енергията на пълнолунието, за да определят своите нови начинания. От друга страна Девите стават още по-организирани в работата си. Без значение под коя зодия сте родени, възползвайте се максимално от енергията на Луната.

Оказва влияние върху кръвното налягане и вените

Понеже Луната „контролира“ приливите на водните басейни на нашата планета, смята се, че тя има същия ефект върху телата ни, тъй като те основно се състоят от вода. В следствие на това може да усетите повече тежест и напрежение в краката ви.

Хората с определени здравословни проблеми като разширени вени, хемороиди, страдат повече по време на пълнолуние. Колебания в кръвното налягане също не са изключени.

Вашите емоции

При всеки човек има както отрицателни, така и положителни емоции. При пълнолуние емоциите ви могат да бъдат по-силно изразени.

Оказва влияние върху либидото

Въпреки че няма много изследвания за връзката на Луната с нашето сексуално желание, учени смятат, че пълнолунието може да повлияе положително на любовната ни нагласа, на създаването на нови контакти и т. н., съобщава az-jenata.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама