Мисията "Марс 2020" и донасянето на марсианска почва

12:28, 29 апр 18 / Любопитно 25 1007 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представителите на НАСА планират да заменят топлинния щит на „Марс 2020“, след като инженерите откриха пукнатина в структурата по-рано този месец, но мениджърите не предвиждат забавяне на планираната дата на старта на мисията след малко повече от две години.

Мисията "Марс 2020" трябва да започне през юли или август на 2020-та година или да изчака следващия прозорец на Марс през втората половина на 2022 година. Роувърът е назначен да се отдръпне от нос Канаверал на ракета "Атлас 5" на United Launch Alliance.

Предстои изследователски екипи да съберат марсиански грунт, с чието проучване ще се заемат геолози и химици на Земята. Програмата, свързана със събиране на образци грунт от Марс, включва три полета - през 2020, 2021 е 2022 година.

Образците марсианска почва са нужни на учените, за да се изследват подробно климатичните особености на Червената планета. Благодарение на тези образци учените ще опознаят по-добре процесите, свързани с ерозията на марсианската почва, и ще получат допълнителни данни за химичния й състав.

Благодарение на тези образци учените ще опознаят по-добре процесите, свързани с ерозията на марсианската почва, и ще получат допълнителни данни за химичния й състав. Геолози и планетолози смятат, че преди няколко милиарда години планетата Марс била точно копие на Земята, което се видоизменило при загадъчни обстоятелства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама