Какво не трябва да правим в Instagram?

16:10, 28 фев 18 / Любопитно 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много хора използват приложението за споделяне на снимки Instagram. Ако искате сте популярни и да имате повече последователи, не правете тези 5 неща:

Не качвайте посредствени снимки

Това не означава, че всяка ваша снимка трябва да е достойна за челната класация на фотоконкурс. Важното е вашите снимки да предизвикват емоции и да показват на хората нещо ново, което е малко вероятно да се намери другаде.

Кулинарната фотография трябва да събужда апетита. Снимките от вашите пътешествия трябва да предизвикват удивление. Не бива да качвате снимки просто, за да има нещо ново. Бъдете по-конкретни при избора си на снимки, които качвате в Instagram.

Не изневерявайте на стила си

Ако използвате Instagram просто, за да споделяте снимки с приятели, публикувайте каквото ви харесва. Но ако публикувате с цел света да забележи творчеството ви, ще имате нужда от обща тема или стил, така че хората хората да ви разпознават.

Не пренебрегвайте заглавията

Не е тайна, че публикациите, които имат заглавия и текст привличат по-голяма ангажираност от тези, които нямат. Трябва само да добавите малко текст, може да зададете въпрос, да споделите история или да включите покана за действие. Но каквото и да правите, не оставяйте снимките си без надпис.

Не игнорирайте последователите си

Ако получавате коментари за публикациите си в Instagram, не ги пренебрегвайте. Хората трябва да се чувстват комфортно, когато си взаимодействат с вас, така се получават истински фенове.

Тъй като профилът ви ще става все по-популярен, хората могат да се свържат с вас за заявки за съвместна работа или интервю, а техните въпроси биха могли да стимулират вашата креативност

Не бъдете непоследователни

Твърде много потребители на Instagram засипват своите последователи с един тон постове наведнъж, а след това не се показват със седмици. Тази стратегия може да е по-удобна за вас, но дразни вашите последователи. Те дори могат да ви махнат от списъка си. Бъдете последователни с публикациите си, качвайте една или две снимки на ден. Всичко над три се счита за твърде много.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама