Надпис на български "краси" района пред Айфеловата кула

18:20, 28 фев 18 / Любопитно 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българин за пореден път прослави милата ни родина и гордо остави неизличим белег за собствената си култура и интелигентност. При това не къде да е, а в самия център на европейската културна столица, Париж, на метри от емблематичната Айфелова кула.

Трибуквената дума, която някои жени у нас се срамуват да произнесат на глас без да се изчервят, посреща туристите от цял свят и недвусмислено показва, че и тук е стъпил български крак. И не само е стъпил, ами се е постарал и да остави следа от него. Снимката с българския *** и заглавие „Българи посетиха Париж” уверено настъпва във фейсбук и има хиляди преглеждания. Сред които учудващо и доста лайкове.

 

През 2015 г. графомански скандал гръмна с известния футболист Благой Георгиев, който бе задържан от италиански карабинери, докато дълбаел с монета инициалите си на една от стените на Колизеума. След кратък разговор и проверка на самоличността му българинът е пуснат, като само монетата му е конфискувана. Случилото се тогава бе определено от водещи римски вестници като „пореден вандалски акт срещу обект от списъка на световното културно историческо наследство на ЮНЕСКО.

А самият футболист обясни, че просто не е знаел, че извършва нещо нередно. „Забелязах, че на Колизеума има и други надписи. Затова си помислих, че това може да се прави. Не знаех, че е забранено”, твърди Георгиев пред италианския вестник „Ил Месаджеро”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама