Кожата на лицето сигнализира за проблеми със здравето

18:15, 30 яну 18 / Любопитно 25 926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тялото винаги намира начин да покаже в какво състояние се намира и дали някъде вътре в него има проблем. Според древната китайската медицина кожата показва първите признаци на здравословни проблеми и болести.

Ако се радвате на чиста кожа и свеж тен, това означава, че сте и здрави. Наличието на петна по кожата или акне в различни части на лицето, могат да разкажат много за здравословното ви състояние.

Челото е свързано с функционирането на храносмилателната и нервната система. Ето защо проблемите, които могат да се появят върху кожата в тази зона, вероятно са резултат от стрес, лошо храносмилане или диета с високо съдържание на вредни мазнини.

Най- доброто, което можете да направите е да спрете или намалите приема на храни с високо съдържание на мазнини и захар и да наблегнете на консумацията на пресни плодове и зеленчуци.

Областта между веждите е свързана със състоянието на далака и черния дроб. Пъпките в тази област най-често показват хранителна непоносимост или алергия.

Очите са свързани със състоянието на щитовидната жлеза, черния дроб и ставите. Жълтеникавият цвят на ириса или твърде белият му цвят, показват проблеми с черния дроб. Появата на капиляри и петънца по ириса ни подсказват, че консумираме прекалено големи количества сол и захар. Можем да противодействаме като започнем да консумираме противовъзпалителни храни като мазна риба, орехи, ленено семе, джинджифил, куркума и да намалим солта, захарта и кофеина.

Зоната под очите е свързана с работата на бъбреците. Ако имате тъмни кръгове под очите, подпухнали и подути долни клепачи, най-вероятно не функционират правилно бъбреците. Хидратирайте се, опитайте се да пиете повече вода, избягвайте солените храни, алкохола и кафето. Освен това се стремете да намалите стреса и да си осигурите повече време за сън.

Носът се свързва със сърдечно-съдовата система и здравето на сърцето. Ако по носа имате големи, разширени пори, това може да е признак на високо кръвно налягане. Заменете олиото и маргарина с храни, които насърчават здравето на сърцето като ядки, авокадо, тахан, ленено семе, зехтин, мазна риба и избягвайте кафето и алкохола, които допълнително обременяват работата на сърцето.

Устата се свързва с работата на храносмилателната система. Бледите устни могат да бъдат ранен признак на анемия. Долната устна се свързва с функцията на червата, така че ако имате кафяви петънца по нея, най-вероятно страдате от недостатъчни храносмилателни ензими, лошо храносмилане или свръхрастеж на паразити в червата. Включете към ежедневното си хранене храни, богати на желязо като червено месо, бобови растения, зеленолистни зеленчуци и пробиотици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама